Opravite diagnostični trening in pridobite strokovno mnenje!

Treniraj z nami! 

KARLA OBLAK

05 Nov
0


Priprava triatloncev (tehnično - taktična priprava) in drugih vzdržljivostnih športnikov; psihološka priprava in tehnike sproščanja (integracija joge v šport), prehranska strategija

Za slovensko triatlonko Karlo Oblak je šport pomemben del življenja; brez gibanja si le-tega ne predstavlja. Pomeni ji način preko katerega se lahko izpopolnjuje tako na fizični kot duhovni ravni. Usmerjena ni le k rezultatom, ampak tudi k doseganju notranjih ciljev. Prve športne korake je Karla naredila v osnovni šoli, kjer je trenirala atletiko in košarko. Ko je zaključevala študij na Pravni fakulteti, je ogromno časa preživela pred knjigami ali v pisarni, in uvidela, da mora telesu dati še nekaj drugega. Iz radovednosti se je preizkusila v triatlonu in po prvi tekmi, je ta disciplina postala del njenega življenja. Ker je začela dokaj pozno je vedela, da hitrosti ne bo mogla več razviti, imela pa je vzdržljivost, kar je ena od pomembnih komponent v daljših triatlon disciplinah. Ko je prvič pritekla v cilj Ironman tekme je vedela, da si želi še napredovati. Poleg tega pa je že od petega leta prakticirala jogo, ki uči kako lahko povežemo telo in um. Znanja iz joge ji je dalo veliko orodij, ki so ji v pomoč tako v športu, kot v vsakdanjem življenju.

ITU I coach (triatlon trener), Vaditeljica fitnesa FZS, TRX skupinska vadba, spinning inštuktorica, učiteljica joge (hatha joga), ashtranga yoga (D. Swenson)

Ljudje imamo neomejen potencial za osebni razvoj in šport je eno od orodij, ki nam pomaga pri uresničenju le-tega. Verjamem, da se vse začne na notranji ravni, z notranjo motivacijo in šele potem se rezultati pokažejo tudi na zunanji ravni. Pomembno je, kaj lahko postanemo in kaj lahko dosežemo, začeti pa moramo s fokusom na mentalnem procesu izgradnje močnih temeljev, ki bodo odskočna deska za maksimalne rezultate. Šport je kreativen proces, kjer smo ustvarjalci in sooblikovalci svojih čustev in misli, ter upravljamo s telesom na način, da bomo lahko dosegali najboljše rezultate. Človeka obravnavam kot holistično zaokroženo celoto, kjer je pomembna vsaka plast in delček v tej celoti. Ko znamo obvladati povezavo med telesom in umom lahko stopimo korak višje. Tak pristop pa ni enostaven, saj od človeka zahteva poplno zavedanje, fokus in strast.