Opravite diagnostični trening in pridobite strokovno mnenje!

Treniraj z nami! 

Katero olimpijsko palico izbrati?

30 Jan
0

Kvalitetne olimpijske palice so temelj vsake dobre telovadnice. Obstajajo različni stili in različne kvalitete, kadar je govora o palicah. Naprimer prava olimpijska palica nima oprijemalnih zarez na sredini, ampak le na straneh, kjer jo držimo z rokami. Powerlifting palica pa je ravno na sredini opremljena z zarezami, katere omogočajo protizdrsno funkcijo na vratu pri treningu počepa. Dobra olimpijska palica ima valje, ki se gladko vrtijo, kar vam omogoča rotacijo dlani pod palico. Na obeh koncih ima gladko površino, ki omogoča nalaganja uteži brez trenja. Powerlifting palica je bolj okorna, debelejša, z grobjimi oprijemanimi zarezami za preprečitev zdrsavanja dlani ali drsenje palice s hrbta.

Olimpijska palica za crossfit

Crossfit vključuje vadbo z visokim številom ponovitev, zato morate iskati palice, ki so temu primerne. Najbolj primerne so palice brez sredinskig oprijemalnih zarez (knurl) ali z zelo gladkimi zarezami. Gladke zareze v palici so pomembne, saj preprečujejo poškodbe dlani pri večjem številu ponovitev v seriji. Olimpijski lifting se ponavadi izvaja z manj ponovitvami, posledično večjo težo, zato so oprijemalne zareze na mnogih palicah grobje kot bi bile potrebne za crossfit. Pravtako je pomembno, da palica nima sredinskih zarez zaradi zaščite vrata pred praskami. Nazadnje, visoka čvrstost vlaken je dober pokazatelj čvrstosti in vzdržljivosti palice. Crossfit zaradi velike teže na vsaki strani zelo obremenjuje palico, zato je pomembno, da se palica s časom ne bo zvila.

Naše olimpijske palice so idealne za crossfit, funkcionalne treninge in različne vadbe. Naša najboljša palica ima nosilnost 1500lbs kar je 680kg, torej lahko prenesejo najvišje obremenitve zaradi svoje visoke elastičnosti, saj je izdelana iz posebaj kaljenega jekla. Opremljen je z valji z krogličnimi ležaji debeline 28,5mm, nima sredinjskih oprijemalnih zarez, zato je najbolj primerna za olimpijsko dvigovanje.

 

OLIMPIJSKA PALICA 220CM/20KG NOSILNOST 680KG

 

Za tiste, ki ne nameravajo preseči večje teže kot 450kg pri powerliftingu, priporočamo našo Olimpijsko hibridno palico 205cm/50/28mm teže 15 kg in nosilnosti do 450kg, ki je nekoliko ugodnejša, a še vedno zelo dobre kakovosti. Opremljena je z valji s krogličnimi ležaji in ročaj 25mm, na sredini nima oprijemalnih zarez – idealna za srednje napredne rekreativce

 

20130428103855391

HIBRIDNA PALICA 205 CM / 25MM/ 15KG NOSILNOST 450KG

V kolikor vam je potrebna palica za bench ali druga olimpijska dvigovanja pod 350kg, vam priporočamo našo gladko olimpijsko palico 220cm dolžine in 20kg teže, ki jeglede na potrebe cenovno najbolj dostopna. Z debeljino držala 28mm in notranjim razmakom med cilindroma 132cm je ta palica idealna za trening olimpijskih dvigov.

 

GLADKA OLIMPIJSKA PALICA 220CM

Za tiste, ki so šele začeli s treningom in se spoznajo na olimpijsko dvigovanje, imamo v ponudbi Olimpijsko hibridno palico 180cm 25mm teže 10kg. Debelina je 25mm, je brez sredinskih oprijemalnih zarez in ima cilindre s krogljičnimi ležaji. Ima zelo kratke cilindre, kar pomeni, da je omejena s prostorom za uteži, zato je primerna za začetnike ki na cilinder ne nameščajo veliko uteži.

 

 

Untitled-1

OLIMPIJSKA PALICA HIBRIDNA 180 CM /25 MM / 10 KG / 700 LB

Poleg ravnih olimpijskih palic se pogosto uporabljajo različni modeli ukrivljenih olimpijskih palic. Držalo pod različnimi koti bolje vpliva na krepitev različnih mišic kot so biceps in triceps. Na ta način tudi manj pritiska na sklepe. Takšne palice so primerne za bodybuilderje in vse napredne športnike, ki trenirajo s težkimi utežmi.

olympic-super-curl-bar

 

 

OLIMPIJSKA EZ SUPER CURL PALICA 120 CM GLADKA

 

 

Bolje opremljene telovadnice nudijo svojim članom palice v specializirane namene, saj omogočajo boljšo biomehaniko gibanja in s tem večjo učinkovitost in varnost. V naši ponudbi lahko najdete veliko izbiro posebnih palic:

 

olimpijska_open_shrug_sipka_3490377_2

OLIMPIJSKA OPEN SHRUG PALICA

SAfety-bar

 

 

OLIMPIJSKA SAFETY SQUAT PALICA

 

multigrip_olimpijska_sipka

 

OLIMPIJSKA SWISS MULTI-GRIP PALICA ČRNA

 

 

OLIMPIJSKA TRAP ŠIPKA

 

OLIMPIJSKA TRAP PALICA 140CM

 

 

 

farmer_handles_bars

 

OLIMPIJSKA PALICA FARMER HANDLES – 1 PAR

 

 

 

olipijska_hollow_sipka

 

OLIMPIJSKA HOLLOW PALICA

 

 

olipijska_kratka_jednorucna_sipka

 

OLIMPIJSKA KRATKA ENOROČNA PALICA GLADKA 50 CM

 

 

olimpijska_sipka_150_cm

 

 

GLADKA OLIMPIJSKA PALICA 150cm

 

 

triceps olimpijska palica www.bluegym.si

 

OLIMPIJSKA EZ PALICA 120 CM GLADKA

 

 

 

Vse naše olimpijske palice se prodajajo brez varovala. V ponudbi imamo flip-lock varovala ali varovala na vzmeteh.

Kategorije:
Značke: , , , , , , ,