Opravite diagnostični trening in pridobite strokovno mnenje!

Treniraj z nami! 

INTERVJU TEDNA – TOMAŽ BOLČINA: “Dosti delam na sebi. Največkrat grem v naravo, tam se sprostim in mentalno pripravim za naslednjo tekmo.”

27 Jan
0

Tomaž Bolčina je trenutno eden najvidnejših igralcev KK Tajfuna. Pri 21-ih je zamenjal že tri slovenske klube in pri vseh pustil svoj pečat. Verjetno je prav to tudi razlog, zakaj ga mnogi označujejo za enega izmed najperspektivnejših slovenskih košarkarjev. 

Tomaž v ekipi Tajfuna velja za pribljubljenega in kreativnega soigralca, kar se nedvomno odraža tudi v njegovi igri na parketu. Po ne tako vzpodbudni lanski sezoni, ki jo je preživel v Krki, se letos zdi, da je našel pravo kombinacijo motivacije in pozitivne energije ekipe ter  trenerja Mihevca.

TB2 

Tomaž, v Sloveniji si zamenjal tri klube, kako se počutiš pri Tajfunu?

Tomaž: Počutim se super, z igralci smo se dobro ujeli, tudi trener me je dobro sprejel. Z Mihevcem se poznava že od prej, treniral me je v reprezentanci U16, zato je natančno vedel, kaj od mene lahko pričakuje, jaz pa se trudim na vsakem koraku, da lahko njegovo zaupanje tudi upravičim. Kar se pa ekipe tiče … Mislim, da smo dobra klapa, kar se odraža v igri in na koncu tudi v rezultatih. Dvomim, da je pred sezono kdo pričakoval trenutni rezultat – 7 zmag in 8 porazov. Vsekakor si želim, da bi se sezona v tem ritmu tudi nadaljevala.

Po lanskoletnem vrhuncu Tajfuna si letos prišel v okrepljeno ekipo. Kako vidiš igro občutno prestrukturirane ekipe?

Tomaž: Mislim, da igramo na približno enak način. Vidi se taktična sprememba igre, saj igramo v ligi ABA, kjer se vidi razlika predvsem v nasprotnikih. Igramo proti Budućnosti, Cedeviti, Crveni zvezdi, ki vsi igrajo tudi v Euroligi. Seveda smo primorani igrati tudi mi na višjem nivoju, za razliko od slovenske lige, ki so jo Tajfunovci igrali lansko leto.

Pri Krki nisi dobil prave priložnosti za igro. Se je pri Tajfunu to spremenilo?

Tomaž: Res je. Že od samega začetka pri Krki nisem imel nekega zaupanja v trenerja in nisva imela pravega igralec-trener odnosa, vendar pravim, da je vse za nekaj dobro, vsekakor je tudi Krka bila dobra izkušnja zame. Konec lanske sezone sem se slišal z Mihevcem in natančno mi je obrazložil kakšno vlogo bom igral v ekipi. Vesel in zadovoljen sem tudi z igro, ki sem jo prikazal na parketu. Na splošno v zadnjih treh sezonah nisem odigral toliko tekem v ABA ligi, kot sem jih letos.

TB3

Pri 21ih so te označili za enega izmed glavnih upov slovenske košarke. Kako komentiraš ta laskavi naziv?

Tomaž: Sem realen in mislim, da imam za sabo še veliko rezervnega prostora. Prepričan sem, da lahko svojo igro še izboljšam! Kar se pa tiče tega naziva … Izjemno sem vesel in počaščen, da imajo ljudje takšno mnenje o meni, nedvomno bom tudi v prihodnosti dajal vse od sebe, da to tudi upravičim.

Koliko poleg fizične h končni pripravljenosti košarkarja prispeva psihična pripravljenost?

Tomaž: Sem mnenja, da je psihična pripravljenost izjemno pomembna komponenta vsakega vrhunskega športnika. Taktično se igrajo skoraj dve tekmi na teden in če nisi dobro psihično pripravljen, potem izvisiš. Tudi sam delam dosti na sebi. Največkrat grem v naravo, tam se sprostim in mentalno pripravim za naslednjo tekmo.

TB1

Kakšne karierne cilje si si postavil za obdobje naslednjih petih let?

Tomaž: Prvi cilj je povezan z uspešno izpeljano trenutno sezono. To je povezano tudi s prihodnjimi cilji. Če bom do konca sezone še dosti napredoval, potem si vsekakor želim zaigrati za Euroligo, sicer pa se pustimo presenetiti.

Tomaž ostaja trdno na realnih tleh, zaveda se minljivosti dobrega momentuma v karieri, zato tudi prisega na profesionalno športno opremo znamke SKLZ. Na treningih in tekmah se najpogosteje poslužuje Masažne Trigger palice in druge opreme za trening agilnosti.

Intervju zapisala: Špela Terglav

Deli to objavo
Kategorije: ,
Značke: , , , ,